Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

De Zwarte Nieuwe Supermaan van 30 augustus 2019

Stoelriemen vast!

Ongeveer ééns in de drie jaar komen er twee nieuwe manen in dezelfde maand voor. Augustus is zo’n maand.

De eerste nieuwe maan was op 1 augustus, de tweede staat morgenavond 30 augustus aan de hemel. Het fenomeen van de tweede nieuwe maan in één maand, heeft een naampje: Zwarte Maan. Deze Zwarte maan is bovendien ook nog eens een supermaan, omdat ze relatief dicht bij de aarde staat. Helaas zullen we deze pracht niet kunnen zien, omdat de maan tussen de aarde en de zon in staat en wij daarom alleen de schaduwkant kunnen zien. Maar we kunnen haar invloed wel voelen!

De Zwarte Super Nieuwe maan van 30 augustus staat in het teken Maagd, wat de invloed van dit teken versterkt. Mars, Venus, Mercurius en Juno staan ook in de nieuwe maan. De daadkrachtige Mars heeft de grootste invloed van dit viertal en Uranus zorgt voor de verbinding daar tussen. Deze opstelling zal voor verrassende en gelukkige veranderingen zorgen.

Extra sterk

De datum geeft het cijfer 3 (30-08-2019=3) en dat getal heeft veel invloed op tweelingzielen. Hierdoor kan het voor tweelingzielen aanvoelen als een emotionele rollercoaster. Maar niet alleen voor hen, ook de niet-tweelingzielen kunnen dit merken.

Deze periode kan extra veel last geven van symptomen als slecht slapen, onrust, hoofdpijn, duizeligheid, hartkloppingen, en meer van zulks. Bestaande lichamelijke klachten kunnen even erger worden door een verhoogde gevoeligheid. Als je hier ongerust over voelt, kom dan in actie en laat het zo nodig onderzoeken. Wat ook kan helpen is om je lichaam te reinigen of de voedsel aan te passen naar licht verteerbare voeding.

De Maagd in actie

De Maagd Maagd staat bekend als een echte denker, met als eigenschappen betrouwbaarheid, plichtsgetrouw zijn, bescheidenheid en zelfs een beetje verlegen en blijft liever op de achtergrond. Soms kunnen ze wat afstandelijk lijken maar dat komt omdat ze niet no snel veel van zichzelf laten zien. Met een scherp verstand en een talent voor observeren en het analyseren van problemen, komen ze vaak met praktische oplossingen. Maagden zijn ook Pietje Precies en ze neigen naar perfectionisme. Ze hebben een goed oog voor detail, maar daardoor kunnen ze ook het de grote lijnen uit het oog verliezen en het overzicht kwijtraken. Het zijn kritische mensen, voor zichzelf en voor anderen. Dat kan ervoor zorgen dat ze contact verliezen, want niet iedereen waardeert deze kritiek. Hygiene en gezondheid zijn belangrijk voor Maagden, maar ze kunnen zich ook wel eens te snel ongerust maken over ziektes en aandoeningen. Al deze eigenschappen, zowel de goede als de minder prettige, kunnen worden versterkt onder de invloed van deze nieuwe maan en de planeten. Niet alleen bij de Maagd zelf, maar ook bij jou!

Wat kan je hier nou mee?

Het is geen slecht idee om eens kritisch te kijken naar je gezondheid, maar laat je niet leiden door angst. Analyseer gerust je klachten en overweeg eens een alternatieve geneeswijze. Je zult merken dat je daar in deze periode meer voor open staat. Zo kan je oog ineens vallen op een bericht of artikel hierover, of een post op Social Media. Zie hier een voorbeeld van ‘oog voor detail’.  Je kunt je hierdoor een stukje vrijer gaan voelen omdat je oplossingen tegenkomt die minder beperkend zijn.

Je kan de behoefte voelen om je terug te trekken en de sociale contacten op een laag pitje te zetten. Als er nieuwe contacten op je pad zijn gekomen, dan kun je dit hierbij gaan ervaren. Ook kun je zomaar ‘bang’ zijn om verkeerde dingen te zeggen en daarom geneigd zijn om smoesjes of kleine leugentjes te vertellen. Dit alles zorgt ervoor dat je je prettig voelt als je alleen bent, in en rondom je eigen huis.

Oh, en dat gevoel van alles te willen opruimen? Je administratie op orde willen brengen, je auto poetsen, de tuin doen, je haarkleur veranderen, of een outftitje kopen die heel anders is dan anders? Het hoort er allemaal bij. Op je werk kan je een concurrentiestrijd opmerken, want tja, iedereen kan de invloed van deze nieuw maan in Maagd voelen. Het kan je onzeker maken, waardoor je nóg meer op de details gaat letten en je werk extra goed wilt doen. Het kan je zelfs laten denken dat je misschien toch maar beter voor een andere baan kunt kiezen of dat je nu eindelijk die stap gaat zetten om voor jezelf te beginnen. Sta eerst even stil bij het kweken van een positiever zelfbeeld. En als je er over een maand nog zo over denkt: just jump!

Bereid je voor op verrassende wendingen die jouw leven een andere -betere- positieve richting op kunnen sturen. Het is tijd voor vernieuwing!

Nog even over de tweelingzielen

Zoals ik al zei, het cijfer 3 in combinatie met de planeten en de sterke invloed van deze Super Nieuwe Maan, kan een sterke uitwerking hebben op tweelingzielen. Die emotionele rollercoaster waar ik het eerder over had? Stoelriemen vast! Je intuïtie kan namelijk extra sterk zijn nu, waardoor jij je twin extra goed aanvoelt en weet wat hem of haar bezighoudt. Zelfs als je twin zich moeilijker dan anders kan uiten. Emoties en angsten kunnen om de hoek komen waaien en versterkt worden.

De invloed van de kritische Maagd laat je goed nadenken over zijn of haar woorden, gedrag en handelingen. De analytische kwaliteiten van Maagd zorgen ervoor dat je dit allemaal wilt beoordelen en dat je hierdoor duidelijk wilt krijgen of jullie als twins nu echt goed bij elkaar passen of juist niet. Wat is er allemaal aan innerlijk werk nodig om dichter bij elkaar te kunnen komen? Dat is een goede vraag om mee aan de slag te gaan.

Maar onzekerheid kan ook op de loer liggen wanneer je met kritiek van je twin te maken krijgt. Ben ik mooi genoeg? Ben ik goed genoeg? Enzovoorts. Jullie situatie kan zomaar een andere kant op gaan en de aantrekkingskracht tussen jullie kan extra sterk worden. Ook is de seksuele energie hoog, doordat Mars en Venus een samen een dansje doen. Liefdevolle gevoelens en passie kunnen opborrelen, en dat staat haaks op de kalme, iets teruggetrokken gevoelens die van nature horen bij de Maagd. Emotioneel kun je alle kanten op gaan en ook je gedachten kunnen je heen en weer gooien. Boosheids, verwarring, onzekerheid, afstand houden, liefde en passie, aantrekken en afstoting, verlangen en met rust gelaten willen worden. Een rollercoaster, dus.

Ineens kunnen tweelingzielen ook ingevingen krijgen om te gaan samenwerken in het een of ander, maar de plannen zullen niet echt duidelijk zijn. Impulsiviteit en overgroot enthousiasme liggen op de loer. Laat je temperen door je twin, of wees zelf de meest verstandige hierin. Maak de plannen en ideeën concreet en kijk er kritisch naar. Laat je niet meeslepen in de eventuele chaos maar houd het hoofd koel.

Als twin ben je elkaars spiegel. Daardoor laten jullie elkaar over en weer zien wat extra aandacht verdient. Zelfbeeld en gezondheid voorop. Door de invloed van het getal 3 (passend bij Jupiter), kunnen jullie de toekomst weer wat zonniger zien en een positieve draai ervaren. Een onverwacht berichte van hem of haar maakt je weer helemaal blij en samen zullen jullie mooie geluksmomenten ervaren.

Wil je de energie van deze Nieuwe Super Maan wat extra cachet geven? Zet dan eens bijpassende muziek op. Hier alvast wat suggesties:

Rollercoaster van Danny Vera

‘Here we go
On this roller coaster life we know
With those crazy highs and real deep lows
I really don't know why
And I will go
To the farthest place on earth I know
I can travel all the road, you see
'Cause I know you're there with me’

https://youtu.be/uncjJbMPELI

Liever terugtrekken in je stilte? Dan is dit fijn om naar te luisteren.

The Sound Of Silence van Simon & Garfunkel - live at Central Park

‘Hello darkness, my old friend
I've come to talk with you again
Because a vision softly creeping
Left its seeds while I was sleeping
And the vision that was planted in my brain
Still remains
Within the sound of silence’

https://youtu.be/NAEppFUWLfc

Of in duisterder uitvoering van Disturbed:

https://youtu.be/u9Dg-g7t2l4

Happy New Moon!