Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Let Love Rule: nieuwe maan van 5 mei 2019

Er buitelt veel door mijn hoofd en het is daar een drukte van jewelste.

De nieuwe maan zorgt ervoor dat ik vol van ideeën ben en overloop van leuke plannen. Goed voor de creativiteit, slecht voor mijn rust. Mijn zintuigen staan op scherp, vooral het zesde zintuig. Deze nieuwe maan deze maan in het aardeteken Stier. Dat is dol op zintuigen, maar wat een drukte kan dat geven. Ik heb dit inmiddels kunnen omzetten in een creatieve uitspatting.

De nieuwe maan van 5 mei prikkelt onze intuïtie. Dat sluit mooi aan bij de blog die ik gisteren schreef over de tien dingen die je moet weten over intuïtie. Lees verder om nuttige inzichten en waardevolle tips te krijgen over wat je kunt doen met de energie van deze nieuwe maan.

Deze nieuwe maan prikkelt niet alleen onze intuïtie, maar geeft ons ook de moed om actie te ondernemen. Om te luisteren naar die zachte innerlijke stemmen van onze intuïtie en die te volgen. Een goed moment om je neus dicht te knijpen en de sprong in het diepe te wagen. Maak je dromen waar en voel dat je de passie en visie hebt om het voor elkaar te krijgen.

Op het moment dat je eindelijk de grote stappen gaat zetten, is het handig om de gevolgen daarvan te overzien. Saturnus, die zich sinds 30 april zachtjes aan het terugtrekken is, zorgt daarvoor. Best handig dus. Het moedigt ons aan om verantwoordelijkheid te nemen voor nemen voor onze acties. Dat betekent ook dat je weer eigenaar mag worden van je leven. Dwergplaneet Pluto beweegt zich ook in tegengestelde richting van de maan (retrograde). Dat betekent dat we wat rust krijgen om na te denken, vooral over onze relaties en over onze spirituele groei en onze eigen waarheid. Gelukkig is die aardse Stier bij ons voor de nodige stabiliteit.

Hieronder drie tips en inzichten voor deze nieuwe maan en de energie van de planeten daar omheen.

1. Let Love Rule!

Heerlijk om dit als eerste inzicht te kunnen delen. Vooral omdat ik als medium de liefde inmiddels als specialiteit heb. Love Rules tijdens deze periode, maar ook geld en schoonheid mag alle ruimte krijgen nu. Aardeteken Stier is nu eenmaal dol op zintuigen en zintuigelijke ervaringen. Smaak, aanraking en schoonheid zijn er belangrijk voor dit teken. Dat komt door de Venus die over Stier regeert. De zinnelijke Venus, vernoemd naar de Romeinse godin van de liefde. Hoe mooi wil je het hebben? Deze maan schijnt haar licht op alle schoonheid. Liefde en geld vallen hier ook onder. Maak dus gebruik van deze energie om dit een boost te geven. Er heerst een fijne energie voor creativiteit, nieuwe ideeënover liefde, geld en schoonheid. Wat een heerlijke combinatie! Je krijgt mogelijk een briljante ingeving om meer geld te verdienen of op een andere manier inkomen binnen te krijgen. Of je krijgt een geweldig spontaan idee waarmee je je vriendschappen of romantische relatie een boost kunt geven. Schrijven zal nu gemakkelijker gaan en inspirerende gesprekken lijken als vanzelf te ontstaan. Hoe leuk is dat! Inspiratie en vurig enthousiasme prachtig in balans. Je mag dit bewust in de praktijk gaan brengen, je weet nu dat de energie ervoor ruim aanwezig is. Geef je ogen de kost en geniet van de schoonheid om je heen.

2. Intuïtie Rules

Stier is natuurlijk een aardeteken, maar het staat ook voor de zintuigen. En je weet dat we er meer dan vijf hebben. Het zesde zintuig — de intuïtie — staat op scherp onder de energie van deze nieuw maan en het teken Stier. In mijn gratis E-book kun je lezen hoe je je intuïtie kunt trainen. Dit is het moment om dat te doen! Ook voor het bijzondere zevende zintuig van synchroniciteit. Je verstand kan hier trouwens best wat moeite mee hebben. Je denkt aan iemand en krijgt meteen een appje of ander berichtje van die persoon. Dat is nou synchroniciteit. Ga deze extra zintuigen lekker ontdekken de komende tijd. De energie staat voor je klaar om hiermee te gaan oefenen, spelen en trainen. Ontdek je intuïtieve en emotionele zintuigen, dat brengt wat meer balans. En krijg je die briljante ingeving of helder inzicht? Doe er iets mee en hak meteen knopen door als je een duidelijk signaal van je extra zintuigen krijgt.

3. Speak with love

Daar ishij weer: het aardse teken Stier wat ook regeert over de keel, de stem en wat je aanmoedigt om je stem te laten horen. Door de invloed van Venus die samen met Ram in vierkant staat, voel je dat je je wilt uitspreken. Maar wacht even, want je mag weten dat Ram zijn stem graag laat horen, maar niet altijd tactvol. Overdenk daarom je woorden voordat je ze laat horen. Snelle woorden kunnen mensen onbedoeld kwetsen, en dat kan niet de bedoeling zijn. Tel tot tien voordat je je uitspreekt. Bedenk of je vriendelijk en aardig bent als je voor jezelf opkomt. Of is boosheid de motor achter je woorden? Je mag jezelf natuurlijk laten horen. Sterker nog: uit liefde voor jezelf, is dit zelfs nodig! Maar doe het op een liefdevolle, zachte manier en denk ook aan de ander. Speak with love! Zelfs als er onverwachte conflicten ontstaan uit frustraties die nu omhoog komen.

Lekkere deunen die passen bij de energie van deze nieuwe maan:

Birdy – WordsLabrinth
Emeli Sandé – Beneath your beautiful

Bronnen: Barbara Goldsmith, Astrology King en House of Awareness