Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Volle maan in schorpion. 18 mei 2019

De volle maan 18 mei 2019 staat in Schorpioen. We hebben wel zes planeten in aardetekens en drie planeten in watertekens. Lekker druk dus met veel water en aarde energie. Dat gaan we voelen, als we dat niet al doen. Ik slaap al de hele week erg slecht. Kort en onrustig. Niet vreemd, met zoveel wervelingen in energie.

Het is de grasmaan die staat voor GROEI.

Deze maan kun je het spiraal van je leven lopen, van binnen naar buiten. Sta even stil bij de plannen die je in werking hebt gezet en die nu nog steeds groeiende zijn…. Voel hierbij ook de dankbaarheid en liefde die je hebt ervaren.

Intunen op deze energie is eigenlijk het beste wat we kunnen doen. Even stilstaan bij moeder aarde, bijvoorbeeld. Lekker de natuur in, een stukje wandelen. Of luisten naar de vogeltjes die hun vrolijke liedjes fluiten. Een uitstapje naar de golven van de zee is ook geen slecht idee. Hoor de wind die over het strand waait en die het gras in de duinen laat zwaaien. Ga naar het bos en luister hoe de blaadjes ruizen door de wind. Kortom: ga in je eigen kracht staan bij deze volle maan en laat je voeden door de aarde.

Schorpioen: een intens waterteken

De volle maan 18 mei 2019 staat in Schorpioen en dat is een intens waterteken. Het teken wil weten waar hij aan toe is, vooral in de persoonlijke sfeer. Het is onderzoekend van aard, heeft een scherpe blik voor wat niet puur is en past dat vervolgens. Het is een hoofdthema wat deze maand terugkomt. Kijk eens wat in jouw leven niet zuiver voelt. Dat mag je aanpassen. Laat je niet beïnvloeden door anderen en blijf vooral in je eigen kracht staan. Ervaar je heftige emoties? Je hoeft er niet voor te vluchten en er ook niet tegen te knokken. Laat het maar even zijn. We mogen 100% onszelf zijn, zonder maskers of schilden. Ontdek maar weer wie je echt bent zonder je te verschansen achter de muurtjes die je hebt opgeworpen.

Zoals gewoonlijk, geef ik je een paar inzichten die je kunnen helpen tijdens deze turbulente periode.

vollemaan18mei2019

Ontdek je verborgen schat.

Een volle maan brengt altijd iets aan het licht, en daarbij horen ook de dingen die we liever niet willen zien. Ga op onderzoek uit als een echte schatgraver. Zie je alle aanwijzingen liggen of gaat dat aan je zoekende blik voorbij? Richt je niet op wat je niet kunt zien, maar stel je open voor wat vlak voor je ligt. Een schatgraver kijkt niet alleen ver vooruit, maar ziet vooral de kleine hints die voor zijn voeten liggen. Neem dat als voorbeeld. Pak je denkbeeldige schep en ander schatgraversgereedschap en ontdek je verborgen schatten! Ga rustig en weloverwogen te werk – besteedt alle aandacht aan jezelf. Zorg goed voor jezelf, want schatgraven kost energie. En zorg er ook voor dat je niet te zwaar bepakt aan deze ontdekkingsreis begint. Reis met lichte bagage, dus laat alles achter wat je niet kunt gebruiken. Met andere woorden: laat je overbodige emoties en bagage los.

Schorpioen is een teken van begin en einde en van dingen loslaten. Wat mag jij loslaten en wat mag jij allemaal ontdekken?

Geld als water: manifesteer er op los!

De Zon en Mercurius staan in stier en in een driehoek met Pluto in Steenbok. Dat geeft kracht en heeft veel invloed op ons. Het zorgt voor het perfecte moment om te veel geld te manifsteren. Als dat geen schat is! Je mag vrijuit je creativiteit laten stromen en je dromen manifesteren. Maak ze realiteit door ze levendig voor je te zien! Maak het waar, creëer je eigen realiteit. Laat aan anderen en aan jezelf zien, wat jouw kracht is. Zet dat maar eens goed neer deze periode.

Een bedelaar zit op een kist te bedelen. Hij vraagt iedereen om geld en richt zijn blik op de mensen die voorbij komen. Vragend houdt hij zijn hand op en kijkt de mensen aan met zielige blik. Maar de kist waarop hij zit, heeft hij niet in de gaten. Hij is gefocust op het bedelen en niet op de kist. Wat blijkt nu? Er zit veel goud in die kist. Zijn rijkdom zit letterlijk onder zijn kont!  Zoveel, dat hij helemaal niet hoeft te bedelen. Hij hoeft alleen maar zijn focus te verleggen’.

Denk eens na: wat zit er in jouw kist verstopt? Ben je een bedelaar die niet in de gaten heeft welke rijkdommen je al hebt? Kijk naar je verborgen kracht, naar de schatten die ongezien onder je kont zitten. Denk nog maar eens aan die schatgraver ;)

Ontdek wat je al hebt en focus je niet op wat je mist. Je kunt het!

Wees je eigen moeder

Door de invloed van Mars die in het waterteken Kreeft (moederteken) staat, worden we aangemoedigd om onszelf met alle zorg en liefde te omringen. Alsof je je eigen moeder bent, de moeder die jou aandacht geeft en zielsveel van je houdt. Verzorg je innerlijke kind!

Ook onze familie mag wat extra aandacht krijgen door de invloed van Kreeft. Houd er rekening mee dat ook Mars zich laat voelen. Die intense energie kan spanning geven in de familie. Ga er op een rustige en observerende manier mee om en verlies je niet in de mogelijke conflicten. Dit is ook een situatie die je uitnodigt om te kijken naar je verborgen kracht.

Je bent sterker dan je denkt dus stel je open voor jouw geheime kracht, voor je superkracht.

Muziek die goed past bij de energie van deze maan:

Crystal Fighters – Love Natural

Ook mooi: Dave Budha ft. Maximili – Tuinen van Het Licht

Bron: Housofawareness/Barbara Goldsmith