Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Zo gebruik je de energie van de Wassende Maan

We hebben net een paar dagen geleden de zeer krachtige Zwarte Nieuwe Maan gehad en de invloed daarvan gaan we nog een paar weken voelen. Nu zitten we in de periode van de Wassende Maan, en die heeft een heel eigen energie, maar wel eentje die goed past de nieuwe maan van een paar dagen geleden. Om die invloed te begrijpen, is het goed om te weten wat nu eigenlijk een wassende maan is.

De Wassende Maan staat aan de hemel in de twee weken na de nieuwe maan. Het is een groeiende of toenemende maan, zoals uit het woord ‘wassende’ valt op te maken. Hierna wordt de Wassende Maan weer vol. Het is dus de periode waarin de maan groeit. Die groei kan je zien aan de rechterkant van de maan die verlicht is. Deze groei begint 3 dagen na de nieuwe maan en duurt tot aan 3 dagen voor volle maan.

Lijf en leden

Alles wat je in deze tijd eet en drinkt, zal dubbel zo goed werken. Dat is dus te danken aan de invloed van die groeiende maan - zij versterkt alles. Dit is een periode waarin je mag opladen en op krachten mag komen. Lekker uitrusten en nieuwe energie opdoen. En je lichaam daarbij helpen door gezond te eten en te drinken.

De invloeden die je in deze komende 2 weken kan voelen zijn die van groei en vernieuwing. Je lichaam gebruikt alles krachten om te werken aan het versterken van je systeem en je organen. Ben je hoogzwanger en bijna aan het einde van je zwangerschap? Wees niet verbaasd als de geboorte in deze periode op gang komt.

Ontwikkeling en groei

Creativiteit, hulp in welke vorm dan ook, kracht, (zelf)vertrouwen? Juist in deze periode kun je dat echt naar je toe trekken. Leg de focus op wat je wilt bereiken voor jezelf. Je wensen, je dromen… en maak dat groot! Wees niet bescheiden in wat je wenst, want juist nu kun je dit makkelijker bereiken.

Liefde en relaties

Vanwege de groei-energie van deze maan, zal ook liefde groeien. Nieuwe relaties kunnen opbloeien en in bestaande relaties zal de liefde nog meer voelbaar zijn en zich verdiepen. Ervaar je strubbelingen in je huidige relatie? Focus je dan in positieve zin op dit aspect. Maak tijd vrij voor een goed en open gesprek, besteed extra aandacht aan elkaar en laat je niet tegenhouden door negatieve gevoelens of omstandigheden. Onthoud dat alles groeit onder de invloed van de Wassende Maan! Wanneer je je richt op verbetering of verdieping van je relatie, dan zal die inzet beloond worden. Maar als je je richt op dat wat niet goed is, dan groeit dat ook… wees je daarvan bewust.
Tijdens de volgende volle maan, zal alle extra aandacht en inzet tot een ware liefdesexplosie leiden.

Bereid je voor op de volgende Volle Maan

Zoals bekend, is de Volle Maan het moment op te oogsten en om binnen te halen wat je in de periode daarvoor hebt klaargezet. Deze energie zorgt voor een vruchtbare periode en een explosie aan energie. Zorg ervoor dat je in de 3 dagen voor de volgende volle maan vooral kijkt naar wat er daarvoor goed is gegaan.